fredag 8. mai 2009

Nyyydelig oppskrift på Tjukk lefser!


Kan jeg friste med en oppskrift på Tjukk lefser...? Fortryllende gode å kose seg med i helga f.eks. De er kjempe populære her i huset, og jeg rekker nesten ikke å snu ryggen til før allt er forduftet ...


2 egg

1 beger seterrømme. ca 3 dl

1 beger kefir. ca 3 dl

1 dl sukker

250 gr lys sirup

150 gr smeltet smør

1 ts hornsalt

1 ts natron

1,2 kg hvetemel, hvor ca. 200 gr til utbaking.

Fyll:

300 gr smør

150 gr melis

2-3 ts kanel


Rør sammen egg,rømme, kefir,sukker og sirup.

Ha i litt mel før smøret røres i.

Bland deretter mel, natron og hornsalt. Arbeid deigen minst mulig.

Trill en pølse og del i bollestore emner.

Rull emnene i mel og kjevle en lei på ca. 1/2 cm tykk. Du kan bruke en asjett som mål.

Stek dem på tørr stekepanne eller takke, stekepanne er like greit, på middels varme.

Lag fyllet etterpå og KOS DEG!

LYKKE TIL! nam..nam...

7 kommentarer:

Y`s design sa...

Åhh nam-nam..dette hørtes og så veldig fristenes ut no ja. Ønsker deg en riktig trivelig helg og kos deg.

Muffin sa...

Du gjetter aldri hva jeg skal lage i morgen! 1000 takk!

Hanne sa...

Å, høres og SER deilig ut!
Nå satte du meg unektelig på en idé...
Ønsker deg ei herlig helg!
Pludrehanneklem

Marit sa...

Å. jeg får vann i munnen! Denne oppskriften skal prøves senere. Denne helga blir det ostekake og prinsessekake for å feire yngstemann som blir 20 år.
Ha en fin søndag!

Elin sa...

Tykklefser må jeg bestandig ha til jul og det er deilig ellers i året også. Jeg steker mine i stekeovnen.Fantastisk godt:-)

Marit sa...

Takk for oppskriften.
Denne må jeg prøve.

Anonym sa...

Går det an å steke disse i stekovn? noen som har prøvd? så utrolig gode ut :)) jeg bare liker ikke den harde hinnen det får i stekepanne og er vandt med å steke mine i stekovn.. men har veldig lyst til å prøve denne oppskriften :))