fredag 8. mai 2009

Nyyydelig oppskrift på Tjukk lefser!


Kan jeg friste med en oppskrift på Tjukk lefser...? Fortryllende gode å kose seg med i helga f.eks. De er kjempe populære her i huset, og jeg rekker nesten ikke å snu ryggen til før allt er forduftet ...


2 egg

1 beger seterrømme. ca 3 dl

1 beger kefir. ca 3 dl

1 dl sukker

250 gr lys sirup

150 gr smeltet smør

1 ts hornsalt

1 ts natron

1,2 kg hvetemel, hvor ca. 200 gr til utbaking.

Fyll:

300 gr smør

150 gr melis

2-3 ts kanel


Rør sammen egg,rømme, kefir,sukker og sirup.

Ha i litt mel før smøret røres i.

Bland deretter mel, natron og hornsalt. Arbeid deigen minst mulig.

Trill en pølse og del i bollestore emner.

Rull emnene i mel og kjevle en lei på ca. 1/2 cm tykk. Du kan bruke en asjett som mål.

Stek dem på tørr stekepanne eller takke, stekepanne er like greit, på middels varme.

Lag fyllet etterpå og KOS DEG!

LYKKE TIL! nam..nam...

7 kommentarer:

Y`s design sa...

Åhh nam-nam..dette hørtes og så veldig fristenes ut no ja. Ønsker deg en riktig trivelig helg og kos deg.

Muffin sa...

Du gjetter aldri hva jeg skal lage i morgen! 1000 takk!

Hanne sa...

Å, høres og SER deilig ut!
Nå satte du meg unektelig på en idé...
Ønsker deg ei herlig helg!
Pludrehanneklem

Marit Johanne sa...

Å. jeg får vann i munnen! Denne oppskriften skal prøves senere. Denne helga blir det ostekake og prinsessekake for å feire yngstemann som blir 20 år.
Ha en fin søndag!

Elin sa...

Tykklefser må jeg bestandig ha til jul og det er deilig ellers i året også. Jeg steker mine i stekeovnen.Fantastisk godt:-)

maska sa...

Takk for oppskriften.
Denne må jeg prøve.

Anonym sa...

Går det an å steke disse i stekovn? noen som har prøvd? så utrolig gode ut :)) jeg bare liker ikke den harde hinnen det får i stekepanne og er vandt med å steke mine i stekovn.. men har veldig lyst til å prøve denne oppskriften :))