torsdag 31. mars 2011

Laurel Burch katteveske og pung...

Disse bildene hører til innlegget under her. Fortsatt problemer med bilde innleggene, så bildene kommer litt hist og pist. Håper det ordner seg snart!


Pengpungen er sydd i herlig Laurel Burch stoff, og disse blir det nok flere av....Vesken er ikke selvsydd men kjøpt i samme design.
                                                         

Fristelser i laaange baner for oss kattefrelste....

Har alltid  vært stor tilhenger av Laurel Burch sitt flotte kattedesign på allt fra nydelige vesker, paraplyer, ting til kjøkkenet, badet, hagen osv. og nå fallt jeg for fristelsen til å kjøpe denne lekkre vesken her. Stor og romslig og faktisk litt spesiell siden den er litt rolig i fargene.Fant ut at vesker er greie i litt nøytrale farger for da går de til så mye mer. Ellers er Laural Burch sitt design ett vell av farger og alltid med kattemotiver på! Ikke rart ei fargeglad dame som meg som attpåtil elsker katter og dyr faller for disse fristelsene.

Kjøpte meg et flott kattestoff fra samme design som jeg har sydd en pengpung av, og disse blir det nok flere av, for de var greie å sy med så festlige motiver.
Er du også et kattemenneske/hundemenneske da kan du jo ta en titt her: http://www.colorfulcritters.com/ , men hold godt på lommeboka for her står fristelsene i kø!
                                                         God fornøyelse!

                                                 Ha en fortsatt fin dag!

                                                                                                                       

tirsdag 29. mars 2011

Harepusene ....

Se her da...nå fikk jeg lagt inn bilde av harepusene omsider! Men å få rettet opp bilde innleggene fra forrige innlegg er visst umulig, men det ser jo ut som det har rettet seg nå da. Ellers har nettet ligget nede et par dager også , så PC og nettverden lever sitt eget liv nå og da....men heldigvis for oss bloggere som nesten er avhengig, så fungerer det for det meste!
Takker alle som tok seg tid til å svare på innlegget mitt om "Hjelp", setter veldig stor pris på det!

                       

                                                                   Vi blogges!


                                                               
                                                             R

søndag 27. mars 2011

HJELP....Hva har skjedd med funksjonen innlegg av bilder?

ER det noen der ute som vet hva som har skjedd når en ikke får lagt inn bilder lengre, og i bloggen vises bare en rød prikk der bildet skal være?? Hvis du trykker på den røde prikken kommer bildet frem riktignok, men det ligger ikke fast i bloggen. Noe så ergelig, har ikke vært borte i dette før, men nå har jeg prøvd meg frem og fortsatt ikke funnet ut hva det er, så skulle det være noen som vet hvor feilen ligger....ja så gi meg gjerne et tips!   Ha en fortsatt fin fin Søndag!

                                                        

Værsågod oppskrift på søte påskeharer.

Kjempesøte harepuser har sett dagens lys, og disse synes jeg ble veldig søte. Prøver å lage noe smånytt av påskepynt hvert år, for jeg har aldri hatt så mye pynt til påske, men nå begynner det å hjelpe på. Kanskje blir det noen flere av disse etterhvert og i forskjellige størrelser.
Men her er oppskriften for de som lar seg friste, den er oversatt fra engelsk, så skulle noe være uklart så gi meg et pip!

                                                    PÅSKEHARER.

Legg opp 36 masker på pinner nr.4 i ullgarn. Jeg har brukt Øst/vestlandsgarn, det tover alltid så bra. Bruk strømpepinner når du strikker.
Strikk ca. 25 runder. 
På pinne nr. 26 strikker du to masker sammen på hver pinne du har på runden.
Fortsett med dette 4 runder til.
Når du har 12 masker igjen, fortsetter du å strikke 12 til 16 runder som skal bli nakken.

Nå skal du strikke HODET: Nå har du strikket ca. 72 runder.

Pinne nr73: strikk 1 maske, øk 1 maske i forkant og bakkant av denne masken (altså øk 2 masker) strikk ut pinnen.
pinne 74: strikk
Pinne 75: samme som 73 (27 masker)
Pinne 76-78: strikk
Pinne 79: Strikk 1 maske, strikk 2 masker sammen. Fortsett med dette til du har 18 masker igjen.
Pinne 80: strikk
Pinne 81: strikke 1 maske, strikk så to masker sammen, og fortsett slik til du har 12 masker igjen på pinnen.
Pinne82: Strikk

Nå skal ØRENE strikkes:

Ta opp 6 masker. 
1 pinne: strikk
2 pinne: strikk 1 maske, øk en maske, strikk 4 masker, Øk 1 maske, strikk 1 maske, fortsett slik og repiter Pinne nr. 1 og 2. til du har 18 masker.
Strikk så 4 runder.
På de følgende rundene strikk de 2 siste maskene sammen på pinnen til du har 3 masker igjen.
Strikk så øre nr.2 på samme måten.

Fest tråder og tov påskeharene i maskinen på 40 grader. Strekk de i form etter vask.
Fyll de med noe fyll, og sy øyne, nese og værhår.

                                                    LYKKE TIL!
PSSSST: Har skjedd noe med innlegg av bildene, så jeg får prøve å få de opp senere, greier ikke å redigere de nå dessverre....merkelig...

                                                      
R

tirsdag 22. mars 2011

Håndarbeidskos på terrassen i nydelig vårvær.

Ja endelig ble det vårlige tempraturer på østlandet også, og det etter en laaaaang og gammeldagsvinter med masse snø og kulde! Da er en jammen våryr når først tempraturene stiger og vårsola titter frem. Og så fort jeg har anledning må vårværet nytes og ikke minst prioriteres, så her har jeg rigget meg til med strikkekurven, nystekte kanelboller og kaffe...mmm.....virkelig koslig, og en kjenner en har godt av den varme solen, kanskje litt etterlengtet brunfarge i ansiktet ikke er så langt unna heller.....
Et par nye hekleblader kjøpte jeg forleden, riktignok på tysk, men en trenger ikke alltid forstå så mye av oppskriften, iallefall ikke om det er diagram.  Også går det ofte greit å studere bildene litt og evt. telle seg litt frem, og de tyske bladene er bare så bra, så de er nok verdt kronene sine.....og inspirasjon på hobbyfronten får jeg aldri nok av!

Og nå skal jeg prøve å skjerpe meg når det gjelder bloggbesøk altså, for der har jeg vært allt for slapp i det siste og det er jeg lei meg for, så her gjelder det å ta seg selv i nakken ja....!

Titter du innom meg så ønsker jeg deg en sprudlende vår, enten det er inne eller utekos....
 
                                                                                                                  R

torsdag 17. mars 2011

Oppskrift på påskehøner og bokanbefalinger...

Oppskriften på disse påskekyllingene har jeg lagt ut i bloggen før, så hvis du har lyst å lage noe nytt til påske så kan du gå tilbake til omtrent samme tid i fjor i bloggen min, så finner du oppskriften på denne flokken her. Oppskriften er oversatt fra engelsk, så skulle noe være uklart så bare ta kontakt. Alltid koslig med litt smånytt av påskepynt også, selv om jeg har på følelsen at det er julepynten som dominerer i de fleste hjem, men påsken er lang den også, og da er det jo vårlig og kost med noe gult som lyser opp eller hva.....

For tiden er håndarbeidet lagt litt på vent, da skuldre og nakke er litt kranglete igjen, har lett for å bli slik i perioder når strikke og heklepinnene får jobbe titt og ofte.
Men istedet leser jeg bøker som jeg alltid har gjort, og akkurat nå skal jeg begynne på den nyeste av Jonathan Frantzen, den kom ut i fjor og er ganske så ny. Men jeg har boka Korrigeringer av samme forfatter i bokhylla her hjemme, og den er absolutt å anbefale. Han er forresten en av de forfattere som selges og leses mest akkurat nå.
Gå inn på feks. CAPRIS og les mere om bøkene der hvis du ble litt nyskjerrig.....kan så absolutt anbefales på det sterkeste!
             
                  Ha en leslig og  kreativ helg også blogges vi

                             Klem Cille...
                                                                       
                                              

onsdag 9. mars 2011

Nyheter i salgsbloggen min av hobbybøker og blader...

Har oppdatert salgsbloggen min med mange spennende hobbybøker og blader!
Ta en titt da vel! Kommer nok noe mere etterhvert som jeg rydder!

                                                                                                                                                    R

mandag 7. mars 2011

Litt smånytt på en vanlig mandag....

Etter ei travel uke med litt ekstra både her og der, og all vårsjau i heimen er så og si i boks, så har jeg endelig og tatt frem heklenåla igjen! Er jo mer eller mindre avhengig av den, så nå koser jeg meg om kvelden med å strikke bestemorsruter som skal bli ett litt større prosjekt. Litt vårlige i fargene som dere ser.
Har endelig fått den etterlengta vårfølelsen igjen, så nå ser jeg fremover mot lengre og lysere dager.

Hekla halsen min som nylig ble ferdig har fått lue som tilbehør, samt pannebåndet som jeg har laget fra før av, så nå er det blitt et greit sett. Kanskje jeg skal lange et skjerf også.....?

Etter siste Oslo tur måtte jeg selvsagt innom en bokhandel og to, og som vanlig gikk det ofte slik som det pleier å gå....ei ny håndarbeidsbok ble med meg hjem.
ER du glad i å lage vesker i strikkede eller heklede utgaver, så er denne boka bare helt herrlig.
Hobbyboksamlingen min vokser jevnt og trutt, så nå må jeg nok få litt mere system på gledene i bokhylla.....

OG Dere i dag begynner FARMEN igjen,  og gjett om jeg skal rigge meg til i sofakroken! Gleder meg! Er det flere som liker å se på FARMEN kanskje........?

                                                   R

torsdag 3. mars 2011

Salgskroken på hobbyrommet mitt.....


Ikke store hobbyrommet jeg har, men du verden så mye en får stablet på plass alikevel. På den ene veggen i rommet har jeg stillt ut varer som jeg har for salg. Det hender innimellom at det kommer kjentfolk innom å skal ha noe småtteri til seg selv eller som gave, og da synes jeg det er kjekkt at noe av det jeg har laget for salg ligger fremme. Men burde jo hatt mye bedre plass, og drømmen er ei lita salgsbu i hagen.
Men så tenker jeg som så at da blir det enda mere å holde på med, så det blir vel med drømmen tenker jeg. Ellers så bugner det av garn, stoffer og allt mulig stæsj som knives om plassen, men har vel mer eller mindre gitt opp å rydde der! En kreativ sjel produserer litt rot...trøster jeg meg med.
Tenk å bruke tiden til å rydde hele tiden da, da får en jo gjort så mye mindre håndarbeid,og det er det vel ikke verdt vel....eller...?

Ha en fortsatt strålende uke, her har det faktisk vært tendenser til vår i lufta i dag...lenge siden sist! Vil takke for alle koslige og hyggelige kommentarer fra siste innlegg, alltid koslig det, MEN...jeg har nok ikke fått gjort så mye som jeg hadde tenkt, så det blir å ta det litt over langen, det vaske og rydde prosjektet mitt, for jeg har slett ikke energi i bøtter og spann om noen skulle tro det....

KLEM CILLE