Tenkte jeg skulle friste dere med en deilig og varm dessert, bestående av bær og havregryn bl.a.
Denne er faktisk ganske sunn, bortsett fra litt sukker da. Og veldig aktuell i disse bær tider kan en vel si....fortsatt er jo muligheten til stede for å plukke litt bær mange steder.
Fristelse med bær og vanilje.
1 liter renset bær (blåbær, bringebær eller jordbær m.fl.)
3/4 sukker
1 ss potetmel
Til paideig:
11/2 dl hvetemel
2 dl havregryn
4 ss sukker
100 gr kaldt smør
Hell bærene i en paiform. Strø på sukker og potetmel. Bland allt sammen og hell over bærene. Stekes på 220 grader midt i ovnen i ca. 20 min. Vaniljesaus kan du lage ved siden av og helle over hvis du vil.
Ganske så enkelt, men kjempe godt og sunt......ikke minst!
Lykke til! nam...nam....
Og dette blir desserten hos oss i dag!
Denne er faktisk ganske sunn, bortsett fra litt sukker da. Og veldig aktuell i disse bær tider kan en vel si....fortsatt er jo muligheten til stede for å plukke litt bær mange steder.
Fristelse med bær og vanilje.
1 liter renset bær (blåbær, bringebær eller jordbær m.fl.)
3/4 sukker
1 ss potetmel
Til paideig:
11/2 dl hvetemel
2 dl havregryn
4 ss sukker
100 gr kaldt smør
Hell bærene i en paiform. Strø på sukker og potetmel. Bland allt sammen og hell over bærene. Stekes på 220 grader midt i ovnen i ca. 20 min. Vaniljesaus kan du lage ved siden av og helle over hvis du vil.
Ganske så enkelt, men kjempe godt og sunt......ikke minst!
Lykke til! nam...nam....
Og dette blir desserten hos oss i dag!
19 kommentarer:
Yum, det så jaggu godt ut. Ha en deilig søndag. :)
Mmm ser godt ut. Har nett ete middag, so det kunne passe med ein slik dessert :)
Den både såg og høyrest go ut :) Ha ein fortsatt fin dag!
Dette ser NAM ut! Skjønte ikke helt hvordan du lagde den, er visst litt treig. Men lager du paideig og klemmer ut i form først?
Hej! Jag tar gärna en bit paj, tack. Den ser faktiskt jättegod ut. Tror det är ungefär samma recept jag brukar använda. År ss detsamma som matsked?
Ha en mysig kväll.
Kramis birgitta
Det så nydelig ut!!
Kos deg videre i kveld;)
Hei!Saras nøkkel er en roman.
Den paien så herlig ut.
Nydelige grytekluter.Ha en fin uke!
Det så nydelig ut!
Ser nydelig ut! Kanskje det går an å lage den med sånn kunsdig sukker?
Lover å gi tilbakemedling om jeg prøver:-)
Jag alskar Paj!!!!!Nu blev jag riktig sugen!!!!!Tack for receptet!!!
Ha en bra dag!
Dette så herlig ut. Skal prøve den en dag vi har fisk...
Nam,nam dette såg godt ut,virkelig fristande!! Ei god veke til deg:))
Hm, denne så virkelig god ut. Jeg har akkurat vært ut i hagen (i mørket, utstyrt med lommelykt) og plukket inn masse flotte epler. Det meldes storm til i morgen så jeg synes det var leit om de skulle bli tatt av vinden. Tenkte kanskje jeg kunne bruke samme oppskrift, men bytte ut bæra med epler.....
Hei og takk for hyggelig hilsen hos meg :) Paien så kjempegod ut, med det som fanget blikket mitt var gryteklutene hi hi ;) De var kjempefine og akkurat noe sånt jeg har lyst til å hekle. Men ikke så lett å finne slike oppskrifter på norsk syns jeg. Jeg har akkurat begynt å prøve meg på engelske oppskrifter, så vi får se etterhvert..
Dette så jammen godt ut. Bær har vi i store mengder både fra hagen og skogen. Fin blogg du har - kommer snart på besøk igjen. veska du så hos mag var ikke vanskelig å sy, men beskrivelsen i boka var ikke veldig detaljert så man må tenke litt underveis.
Så helt herlig ut! Superkoselig blogg har du også, og takk for hyggelig kommentar på bloggen min :-) Ha en super uke!
mmmmmmmmmmm....
Det så jo kjempegodt ut! ...og med de flotte gryteklutene...
Men... er det 3/4 l eller 3/4 dl sukker? Tror det er liter, men...
Har så lystr på, skjønner du!
Legg inn en kommentar