mandag 28. februar 2011

Her er vårsjauen i gang...og det trengs visst i år igjen...!

Jadda...da er vi igang igjen med den årlige rydde, vaske, ordne, pusse og fikse sjauen her i huset! Tar en real "oppfrisker" hver vår, om ikke alltid like grundig så må det taes en liten sjau. Utrolig hvor mye som samler seg opp av rot og støv i et hus i løpet av et år! Og i år er jeg tidlig ute også. Ikke helt i håndarbeidsmodus fortiden, derfor ble det rydde og vaskesjau i stedet, og tenk så godt det er når allt er gjort unna...puuuh!

Jeg føler meg mange kilo lettere til sinns når dette er unnagjort, så det er litt "innput" for det sjelelige også, og ikke minst kjempe god trim! I fjor gikk jeg ned 3 kilo på "sjaun" min som tar ca 1 uke før jeg er i mål, kjekkt å slå to fluer i en smekk...både rydding, vask og trim på en gang!


Jeg går over alle rom og vasker litt ekstra (men pirkete er jeg ikke), lufter gardiner og duker ol. Støvsuger ekstra på høye skap osv.
Badene får en real oppfriskning, og under alle senger vaskes det grundig. Kjøkkenet får en real touch av vaskekluten den også, samt kjøleskap og fryser vaskes og kastes det som må av gamle ting.
Og bodene i huset..ja de ser ut som et bomba krater hvert år, så her kastes det med rund hånd, og som regel blir det flere sorte søppelsekker som må kastes.

Og til slutt tar jeg vinduene hvis jeg har ork igjen til det. Jeg er godt i gang, men kjenner jeg er temmlig "gåen" etter middagstid, så dette er ei real trim økt.... men såååå deilig å være ferdig og et helt år til neste gang! Håper bare det er litt futt igjen av meg når "helvetes uka er over"....

En trivelig uke med eller uten vaskefilla ønskes dere alle!

VASKEHILSEN FRA CILLE...

12 kommentarer:

Unknown sa...

Høres fristende ut å få et så rent og nyluftet hus, må tenke på det. :))

Snertne sneller og små nøster sa...

Så flittig du er :-) Går og venter på den helt store arbeidslysta jeg også - har mer sansen for å ta den store sjauen på våren enn før jul, greit å se hvor rent det blir ;-)

Ha ei fin uke - klem Siv

Anonym sa...

Hei.Hær var det virkelig vårrengjøring.Stilige bilder.Ja nå går det fort fram til vår og vårpuss.Har en del vinduer jeg som skulle ha vært vasket.Får ta det etter vært.Å en del annen vask.Ønsker deg en riktig fin ny uke.Klem fra Bodil.

Anita Tørmoen sa...

Deilig og få vasket grundig en gang i blant:)

Mayen sa...

Det må være sola! Når vinteren er her med sne,kulde og kortere dager, så ser man ikke alt som samler seg rundt om i krinkler og kroker..Og alt man tar vare på! Huff...Da er det godt å komme igang! Litt treg her, men kjenner det kribler;o)

SNILLPIKE♥ sa...

Så flink du er. Nå er både du og huset klar til å ønske våren velkommen.

Fin tirsdag til deg, nyt det rene og ryddige huset ditt. Klem

Tonemor sa...

wow, så utrolig herlig.
Synes jeg kjenner den rene gode friske duften.
Nå bllir det vår.
Klem Tone

Guri sa...

For en energi du har! Men veldig godt å få tatt en slik runde innimellom! Lykke til videre med moppen!!

Seascape sa...

OJ OJ der minnet du meg på hva jeg skulle gjøre i dag. Jeg skulle også ha vår rydde dag i huset og her sitter jeg ved PC-en *LER*
Jeg så i et tidlige innlegg at du ønsker deg ting til en kjøkken serie. Jeg har litt i den serien vist du er innteresert må du bare gi meg et ord. Ha en riktig fin dag.

Vilma sa...

kan jeg låne dig - og hvis , hvad tager du i timen??? Hahahaa :-))


Klem Vilma

Chris sa...

Du har virkelig funnet "vaskegenet" nå skjønner jeg. Kjedelig når en holder på, men du verden så godt når det er unnagjort! Her er planen å pusse opp litt utpå våren når det går an å lufte litt. Alt begynner å bli så misfarget av "tidens tann" at det er ikke moro å vaske lenger... Snakkes så fort jeg får tid til å kaste meg avgårde på en "kaffevisitt" igjen. Kanskje vi må ut å "snuse" litt på vårnyhetene også? Klem fra rotekroken

Smykkas sa...

Jeg holder på jeg også, men det er nok ikke like høyt tempo som hos deg.

Klem